Παιδικές χαρές…τέλος !!!!!!!

tampela paidikhs xaras

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι παιδικές χαρές του χωριού μας και όχι μόνο.

Με την απόφαση 28492/2009 του Υπ. Εσωτερικών για να συνεχιστεί η λειτουργία των παιδικών χαρών θα πρέπει να εφαρμοστούν τα παρακάτω :

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω Απόφαση :

  •  Τίθενται οι απαιτήσεις τόσο για την επιλογή όσο και για τη σχεδίαση του χώρου μιας παιδικής χαράς καθώς      επίσης και τα πρότυπα ασφαλείας για τον εξοπλισμό, τα όργανα και τις κατασκευές της παιδικής χαράς.
  • Ορίζεται υπεύθυνος λειτουργίας της παιδικής χαράς, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία και τη συντήρησή της.
  • Προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών σε κάθε νομό, η οποία θα ελέγχει και θα πιστοποιεί την καταλληλότητα της παιδικής  χαράς με ειδικό σήμα, το οποίο θα προμηθεύει  το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να είναι εμφανής η πιστοποιημένη λειτουργία της.
  • Προβλέπεται μεταβατικό στάδιο έως 31-12-2012 μέσα στο οποίο, όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε όλες οι παιδικές χαρές  που λειτουργούν στην περιφέρειά τους, να πληρούν τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου.

Αν λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου μετά την 31-12-2012 δεν είναι δυνατή η προσαρμογή τότε οι παιδικές χαρές πρέπει να κλείσουν.

Οπότε αν μπει κάποιο παιδάκι μέσα και χτυπήσει κανείς δεν θα φέρει ευθύνη μιας και υπάρχει ταμπέλα που προειδοποιεί. Πλέον οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη από τη στιγμή που τοποθέτησαν την ταμπέλα αυτή.

Πιο κάτω θα βρείτε την εγκύκλιο.

egiklios27_09_1

Συγχαρητήρια στο υπουργείο !!!!!!!!!!

paidiki xara parkaki-paidiki xara


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: