Μόνο ψηφιακά από την 21η Νοεμβρίου.

Thessalia - Sporades coverage map

Μέχρι και σήμερα στην περιοχή της Αγιάς λαμβάνουμε από το κέντρο εκπομπής στο Δοβρούτσι τα ψηφιακά κανάλια στις συχνότητες   22 και 29 τα 8 κανάλια της Digea στην 43 τα κρατικά της ΝΕΡΙΤ και στην  47 τα τοπικά  TRT ASTRA TV10 και ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Στο χωριό μας υπάρχει ένα θέμα μιας και τα παραπάνω κανάλια από το Δοβρούτσι τα λαμβάνουν μόνο όσοι μένουν χαμηλά στο χωριό, ενώ οι υπόλοιποι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Πήλιο αλλά και από το δευτερεύον κέντρο εκπομπής στον Αετόλοφο. Από την 31η του Οκτώβρη θα σταματήσει η αναλογική εκπομπή από το Πήλιο και θα γίνεται πλέον μόνο ψηφιακά. Ελπίζουμε πως και οι υπόλοιποι που μέχρι τώρα δεν λάμβαναν τα ψηφιακά από το Δοβρούτσι λόγω της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής μας, θα μπορούν πλέον και αυτοί να βλέπουν τα ψηφιακά κανάλια. Για το κέντρο εκπομπής του Αετολόφου ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα πάψει να εκπέμπει μετά την ημερομηνία αυτή.

Στις δυο παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ο χάρτης κάλυψης από το Δοβρούτσι και το Πήλιο. Παρατηρούμε πως η κοινοτητά μας δεν καλύπτεται με χρώμα πράσινο. Για το χάρτη κάλυψης από Δοβρούτσι αν και δεν είμαστε εντός της κάλυψης τα σπίτια χαμηλά στο χωριό λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα. Θεωρούμε πως αφού οι υπόλοιποι λαμβάνουν το αναλογικό σήμα από Πήλιο θα λαμβάνουν και το Ψηφιακό.

dovroutsi xartis kalipsis

pilio xartis kalipsis

Οι νέες συχνότητες από Δοβρούτσι είναι  22:  ΝΕΡΙΤ     35: ALPHA  ANT1  AΡΤ  E TV  ,  38: MAKEDONIA TV   MEGA  SKAI  STAR   και στην 52: ASTRA  TRT TV10   ZEYS  TV και ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV .

Όσοι μέχρι τώρα δεν λάμβαναν το ψηφιακό σήμα θα πρέπει να συντονίσουν τις συσκευές τους στις συχνότητες  από το κέντρο εκμπομπής από το Πήλιο. Αυτές  είναι  21: ΝΕΡΙΤ , ΝΕΡΙΤ SPORT  H BOYΛΗ   ΝΕΡΙΤ  HD  26: ALPHA  ANT1  ΑΡΤ  E tv     29:  MAKEDONIA TV   MEGA  SKAI  STAR    στην 37: TV5 MONDE  Europe,  BBC ,  DW  ΡΙΚ SAT  και στην  47 : TRT, ASTRA , TV-10, ZEYS TV   ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

Όσοι δεν έχουν συσκευές με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη θα πρέπει να προμηθευτούν με έναν.


One response to “Μόνο ψηφιακά από την 21η Νοεμβρίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: