Ζημιά στα κεράσια.

Οι σχεδόν καθημερινές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας είχαν σαν αποτέλεσμα το σκίσιμο των κερασιών. Τα πρώιμα κεράσια  burlat (μπουρλά) και early lory σίκσαν και είναι πλέον ακατάλληλα. Ο δήμος Αγιάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν στον ΕΛΓΑ.

«Έχει γίνει αναγγελία ζη­μιάς από βρο­χόπτωση που αφορά κερασιές στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Λακέ­ρειας, Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς, η οποία λήγει την Τρίτη 13 Μαϊου. Οι δηλώ­σεις ζημιάς υποβάλλονται στους κατά τόπους αντα­ποκριτές των Το­πικών Κοινοτήτων. Απαραίτητα οι παραγωγοί να έχουν μαζί τους το ΑΦΜ, τον αριθμό λογαριασμού Αγροτικής Τραπέζης, τον αριθμό Αστυνομικής Ταυ­τότητας και τη δήλωση ΟΣΔΕ 2013 ή, αν έχει υποβληθεί, τη δήλωση ΟΣΔΕ 2014. Επίσης, οι παραγωγοί πρέπει να αφήσουν μάρτυρες (δένδρα) στα πληγέντα αγροτεμάχια για τη σωστή εξατομίκευση της ζημιάς από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ. Πληροφορίες στο 2494024513»

Ας ελπίσουμε σύντομα να βελτιωθεί ο καιρός για να μην έχουμε πρόβλημα και με τα όψιμα κεράσια. Τέτοιες βροχές την περίοδο που συγκομιδής των πρώιμων κερασιών είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: